Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов изнесе данни за злоупотреби в сферата

...
Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов изнесе данни за злоупотреби в сферата
Коментари Харесай

Проф. Ангелов за Рашков: Той се доказа като добър политически пиар, но като лош милиционер

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов изнесе данни за злоупотреби в областта на опазването на здравето по времето на двете ръководства на Стойчо Кацаров. Проф. Ангелов уточни съответни към този момент подписани контракти и прочете отговора на здравното министерство. По думите му, имало действителни сигнали за делене на публичните поръчки и нарушение на Закон за обществените поръчки.

" Позовават се на анулирани законови текстове, с цел да могат да се вземат пари от лечебното заведение. Във връзка с неспазване процедурите по Закон за обществените поръчки, би трябвало да се алармират способените органи ", изчете отчета от одита, който той е получил от здравното министерство.

До момента министър Рашков мълчи за тези престъпления, възмути се проф. Ангелов. По думите му, Министерство на вътрешните работи шефът бил известен по формален ред при започване на февруари тази година.

" Днес беше изнесена следващата погрешна информация от ГДНП за осъществени престъпления в Александровска болница, когато аз съм бил изпълнителен шеф. Това е следващият спешен политически пиар на Бойко Рашков. Той се потвърди като добър политически пиар, само че като неприятен полицай!

Той е единственият миропомазан, а не лекарите от " Пирогов ", тъй като умишлено е влезнал в болница, с цел да не заплати скъпи проучвания ", сподели още проф. Костадин Ангелов за Стойчо Кацаров.

Ангелов уточни още едно нарушаване по процедурите на Закон за обществените поръчки, този път за сумата от над 3 млн. лева, от страна на болничен шеф, назначен по времето на Стойчо Кацаров. Сигналът за нарушаванията към Министерство на вътрешните работи, е подаден от някогашния здравен министър на 4 февруари.

" До момента няма никакви дейности от индивида, който брани законността в страната и не е подхванал никакви дейности. Очаквам от министър Бойко Рашков същия жар за прекъсване на беззаконията в тази болница “, приключи проф. Костадин Ангелов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР